Ga naar inhoud

Toepassingen op events

TowerEye biedt een totaaloplossing om op een flexibele manier de veiligheid van events te verhogen. De toepassingen zijn divers. Van camerabeveiliging tot het opzetten van een compleet tijdelijk netwerk, via vaste bekabeling of wifi.

IP camerabeveiliging 24 uur op 24

De IP camera’s van TowerEye bieden permanente camerabeveiliging op je event, de klok rond. De mobiele cameramasten werken via een normaal lokaal computernetwerk of via wifi. De HD-camerabeelden zijn van zeer hoge kwaliteit. Klanten en veiligheidsdiensten kunnen de beelden via live streaming continu en in realtime raadplegen vanop afstand. Niet alleen via de computer, maar ook via mobiele toestellen zoals tablet en smartphone. Waar je ook bent.


Met een 30x optische zoom kunnen onze hoogtechnologische 360° camera’s een zeer groot terrein coveren, tot in de kleinste uithoek. Hoe complex de locatie ook is. Dat maakt van de mobiele cameramasten van TowerEye het ultieme wapen tegen diefstal en veiligheidsincidenten op events. Ontdek hoe TowerEye de veiligheid op het festival Tomorrowland gegarandeerd heeft. Lees meer over onze aanpak op Groezrock en Graspop.

Voice over IP

Via Voice over IP-technologie  (VoIP) maakt TowerEye bellen over het internet mogelijk. Zo realiseren we op een event een integraal netwerk van interne telefonie. Ontdek hoe TowerEye Voice over IP gerealiseerd heeft op Groezrock.  

People counting en face detection

Een TowerEye heeft tal van andere extra mogelijkheden. Via de technologie van people counting telt en registreert de mobiele cameramast alle mensen die zich op een bepaalde plaats op je event bevinden of die zich naar een bepaald punt begeven. Via face detection herkent de camera gezichten en stelt hij er automatisch op scherp. Met deze technieken krijg je een helder overzicht van de mensenstromen op je event, wat de veiligheid significant verhoogt. Maar de toepassing is breed. Ook voor winkels biedt TowerEye een meerwaarde. Beeldanalyses leveren heel wat nuttige informatie op over klanten. Ontdek onze case voor Thomas Cook en Neckermann

Wifi en sociale media

TowerEye biedt de geschikte oplossing om een event tijdelijk uit te rusten met draadloos internet. Dat is niet alleen een troef voor de organisatie, maar ook voor het publiek. Via wifi kunnen we duizenden mensen tegelijk online zetten. Dat maakt van TowerEye ook een partner bij uitstek voor professionele events die draaien rond sociale media. Lees hoe we het tijdelijk netwerk op Tomorrowland hebben opgezet. Bekijk hoe TowerEye een lokaal netwerk opzet voor vast internet, wifi en telefonie op Groezrock. Ontdek hoe we een Twitterwall realiseerden voor de modeshow van JBC

Cloud solutions

Voor de beveiliging van events slaat Towereye camerabeelden veilig en rechtstreeks op in de cloud. Zo kan je de beelden bekijken waar en wanneer je wil.

Mobiel en verlicht

Een TowerEye-mast is verstelbaar tot 8 meter hoog. De mobiele cameramast is op een snelle manier overal inzetbaar. Bovendien is hij verlicht. Grote krachtige lichten (1.800 W) bovenaan de cameramast creëren op events een groter veiligheidsgevoel. Lees meer over hoe we de veiligheid verhoogden op Tomorrowland. Ontdek hoe veiligheidsdiensten camera's besturen op Groezrock.

Nieuwste technologieën

Elk jaar investeert TowerEye in nieuwe apparatuur. We werken steevast met de meest moderne technologie en materialen.

Ontdek onze totaalaanpak op maat.

Contacteer ons vandaag nog voor meer info.