Ga naar inhoud

City Eye

TowerEye zet in op stadsbeveiliging met City Eye

City Eye een oplossing om de veiligheid in de stad te verhogen. Het gaat om een unieke camera die ook zijn werk doet op plaatsen zonder stroomvoorziening.

Innovatieve oplossingen zijn het stokpaardje van TowerEye. Een bewijs daarvan is de opmerkelijke City Eye. Deze nieuwe autonome full HD infraroodcamera beveiligt stadsparken, risicovolle plaatsen, markten, kermissen, lokale fuiven, tijdelijke werken, buurten waar wordt gesluikstort,… Door zijn technische specificaties is de camera uniek in de sector, onder meer door nummerplaatherkenning, track and trace bij diefstal, een betere compensatie van tegenlicht.

Opvallend: deze kleine city cam is de oplossing voor plaatsen waar geen stroomvoorziening is. “Ophangen, inpluggen en klaar”, zegt Gust Dierckx, CEO van TowerEye. “De camera’s hebben een autonomie tot 6 dagen en werken via wifi en het mobiele internet 3G/4G. Bovendien kiezen we, afhankelijk van plaats en project, welke specifieke camera we erin verwerken: infrarood, zoom,… Door de gebruiksvriendelijke software kunnen verschillende camera’s beheerd worden in één applicatie. Ook is er de mogelijkheid om vanuit de controlekamer de beelden live te bekijken.” De City Eye is ook beschikbaar in een grotere versie, de City Eye Plus.

Bron: http://www.madeinkempen.be/nieuws/towereye-zit-in-op-stadsbeveiliging-met-city-eye/